Tips voor je eerste spray tan

Hallo zomer!

Een spray tan is volgens Women’s Health magazine de beste, snelste en meest effectieve manier om van winterwitte benen naar bruin glanzende benen te gaan.

Bruine benen na de winter! Spraytan is ideaal!

Tips voor je eerste spray tan

Daar sta je dan halfnaakt, klaar voor je eerste spray tan. Je hebt eigenlijk geen idee wat je kunt verwachten alleen dat je naar buiten loopt alsof je een week op Ibiza bent geweest. Toch is het belangrijk om je goed voor te bereiden op spray tans zodat je zo mooi mogelijk bruin wordt. Bruinzijn vertelt hoe je dat doet en wat je kunt verwachten.


Waar moet je rekening mee houden als je een afspraak hebt gemaakt om een spray tan te doen? Van tevoren moet je denken aan de volgende punten:

 • Verwijder deodorant
  Voor het beste resultaat is het beter om je oksels schoon te vegen met een reinigingsdoekje. Dan is er geen (deodorant)barrière tussen de spray tan en de huid. 
 • Draag geen make-up
  Over reinigingsdoekjes gesproken... Ga altijd je spray tan sessie in zonder make-up op. Je gezicht wordt tijdens de sessie ook gedaan en daarom is het belangrijk dat je geen gezichtsmake-up draagt.
 • Vermijd olie, bodylotion en parfum
  Verder is het belangrijk dat je op de dag van je afspraak geen olie, bodylotion en parfum aanbrengt of sprayt op je lichaam. Wanneer je dit wel doet is de kans op oneffenheden groter.
 • Scrub
  Daarnaast is het aan te raden om in de weken (en de dag) voor je spray tan je lichaam uitgebreid te scrubben. De lotion hecht dan beter aan de huid waardoor je langer bruin blijft. Dit geldt trouwens ook voor wanneer je buiten in de zon aan je bruine kleur werkt.
 • Ga voor loszittende kleding
  Om vlekken te voorkomen is het aan te raden om je skinny jeans thuis te laten en loszittende kleding mee te nemen. Dan verklein je meteen de kans op vlekken in je mooie kleren!
 • Scheren
  Als je van tevoren scheert moet je dit maximaal 48 uur voor je afspraak doen. Pas op met wondjes, want het kan zijn dat de salon hier liever niet overheen sprayt.