Hoe lang blijft een Spraytan zitten?


Hoeveel dagen blijft een Spraytan zitten?

"Hoe lang blijft spraytan zitten?" Is een van de meest gestelde vragen over spraytanning behandeling. Daarom geef ik graag antwoord in deze blog. Spray tan vervaagt na circa 5-7 dagen door het natuurlijke afschilferen van de huid.

Hoe kan ik mijn Spraytan mooi houden?

Een goede voorbereiding en verzorging van de huid zorgt dat de bruine teint langer blijft zitten. Voorafgaand aan de behandeling in de salon dien je jezelf goed voor te bereiden. Zie hieronder de ideale voorbereiding. Daarnaast is de droging na het zetten van de Spraytan belangrijk. Zorg dat de net gekregen spraytan kan hechten aan je huid. eenmaal goed gehecht, zal de spraytan ook mooier en langer blijven zitten.

Spraytan tips

Na de spraytan behandeling heb ik ook nog een paar tips voor je! 

  1. Neem alle dagen na de spray tan lauwe douches. Te warme en lange douches zullen je kleurtje sneller doen vervagen. Gebruik tijdens de douches in de week na de spray tanning geen sponzen en washandjes.
  2. Let er op dat je na het baden of douchen deppend afdroogt met een zachte handdoek. Te hard met de handdoek wrijven kan scrubbend effect hebben waardoor oneffenheden en vlekken kunnen ontstaan.
  3. Hydratatie van de huid is essentieel. Dit voorkomt dat je huid uitdroogt, je huidcellen sneller afsterven waardoor de bruine kleur ook eerder zou vervagen. Gebruik het liefst 2 keer per dag en in ieder geval na iedere douche een vocht inbrengende crème of body lotion (geen body olie!).

Hoe kan ik mijzelf voorbereiden op een Spraytan behandeling?

  1. Scrub je huid één of twee dagen voorafgaand aan de behandeling. Je zorgt er zo voor dat de dode huidcellen worden verwijderd;
  2. Waxen en scheren kan nog tot één dag voor de behandeling. Je huid heeft na het scheren circa tien uur de tijd nodig, zodat de poriën kunnen sluiten;
  3. Je kunt tot vlak voor de behandeling douchen. Het gebruik van douchegel en andere lotions wordt dan afgeraden;
  4. Zorg dat je geen make-up, deodorant of sieraden op of om hebt als je gesprayd wordt;
  5. Draag of neem loszittende kleding mee, bij voorkeur donker van kleur. 

Confidence breeds Beauty


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Debbie Goossens
21 dagen geleden

Leuke blog weer, ik kom snel weer een mooie tan bij jullie halen! Voel me zo heerlijk met die kleur van jullie, mijn jurkjes draag ik eigenlijk alleen nadat ik bij jullie ben geweest. Lieve groet Debbie

Lieke Goossens
3 uur geleden

Jullie zijn gewoon de beste! Keer op keer zo blij met mijn mooie kleur!