Word je oranje na een Spraytan?

Ik heb enkele vragen die ik vaak gesteld krijg op een rijtje gezet.


1. Word je oranje van een Spray Tan?

Nee, je wordt absoluut niet oranje bij ons. In de salons van Bruinzijn werken we met een  hoogwaardige Spraytan Lotion die helemaal zelf in ontwikkeling is. Onze producten zijn vegan en vrij van onnodige toevoegingen.

2. Krijg je vlekken na een Spray Tan?

Nee, je krijgt geen vlekken. De kleur wordt geleidelijk aan minder. Een goede voorbereiding en nazorg is wel een must.

3. Hoelang duurt de Spray Tan behandeling?

De behandeling zelf duurt ongeveer 10 minuten, maar omdat je tijd nodig hebt om je voor te bereiden en uitleg krijgt kun je het beste rekening houden met 30 minuten.

4. Zie je direct resultaat?

Jazeker! 

5. Is Spraytan ook geschikt voor een hele lichte huid?

Jazeker, ook voor de hele lichte huid is er een geschikte kleur. Je wordt dan niet heel bruin, maar je bent nét van het hele witte af.

6. Welke dag moet ik mijn Spraytan afspraak inplannen?

  • Voor je vakantie: zo kort mogelijk voor je vertrek, 1 dag is ideaal. Het is wel slim om je eerste douche gehad te hebben.
  • Voor een gelegenheid in Nederland: 2 dagen voorafgaand. Na twee douches is je kleur helemaal eigen.

7. Stinkt het (product)?

Nee! Onze producten zijn vrij van onnodige toevoegingen en zijn geurloos! 

8. Zijn er meerdere tinten (bruintinten)?

Ja, er zijn diverse tinten. Het resultaat is onder andere afhankelijk van je pigment, maar ook van de concentratie DHA in de tanninglotion die wij gebruiken. Voor ieder huidtype is er dus een geschikt product.

9. Wat is DHA?

DHA (Dihydroxyacetone) is natuurlijke suiker die gewonnen wordt uit druiven, suikerriet of suikerbieten. DHA is goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration), Health Canada en EU lidstaten. Spray-tanning met DHA wordt onder andere ook aangeraden door de Amerikaanse huidkankerorganisatie, de Amerikaanse medischevereniging, de Amerikaanse dermatologische academie en de Amerikaanse kankervereniging.

10. Kan ik Spraytannen terwijl ik zwanger ben?

Ja, je mag bij onze salons blijven komen tijdens je zwangerschap en ook tijdens je borstvoeding.

De actieve tanningingrediënten in onze lotions worden gewonnen uit natuurlijke bronnen zoals suikerbieten en suikerriet en reageren enkel op de bovenste huidlaag. Dit zorgt voor de natuurlijke verkleuring van de huid. Omdat de ingrediënten niet verder door dringen, zal het moeder en baby zeker niet schaden.

Lees ook onze blog over Spraytannen tijdens je zwangerschap.

11. Wanneer mag ik weer borstvoeding geven na een spray tan?

Na je eerste douche. Kun je niet zo lang wachten, neem dan een strapless top mee, die zorgt dat er geen nevel op je borsten komt. 

12. Hoelang blijft de kleur aanwezig?

De kleur blijft gedurende 5 tot 7 dagen, daarna zal deze vervagen. De verzorging van je huid en je huidtype spelen hierin zeker een rol.

Bij sommige van onze klanten blijft de kleur tot twee weken mooi zichtbaar, maar wij geven graag een gemiddeld antwoord in bovengenoemde vraag.

13. Kun je zwemmen, intensief sporten of naar de sauna?

Dit kan, de kleur zal in dat geval wat sneller vervagen.

Direct ná de behandeling (tot ca. 8 uur daarna) is transpireren af te raden, de tanning werkt namelijk enkele uren na de behandeling nog door en heeft even de tijd nodig om goed te hechten aan je huid.

Na je eerste douche mag je alles weer doen.

14. Is Spraytan voor iedereen mogelijk?

Ja, met uitzondering voor mensen met eczeem, psoriasis, open wondjes of met speciale medicatie.

Mocht je een erg gevoelige huid hebben en vaak een verkeerde reactie geven op nieuwe producten, dan is het aan te raden om een proefstukje op je arm te laten sprayen. Dit kan gewoon op afspraak en kost niks.

15. Kun je na een Spraytan behandeling in de zon?

Ja, je kunt daarna zeker zonnen. Je bent echter niet beschermd tegen de zon. Laat je niet verleiden door je mooie bruine kleur en blijf je goed beschermen met de factor waar je jezelf normaliter mee insmeert.

15. Zijn de producten op dieren getest?

Nee, de producten die wij gebruiken zijn niet op dieren getest!